In mei 2013 ben ik voor de eerste keer samen met Isabella naar New York gevlogen.

New York samen met Isabella

Vrijdag 17 mei 2013
Op vrijdag 17 mei is het dan eindelijk zover, na een lange voorbereiding gaan we naar New York. We hebben van te voren een plan opgesteld nu maar kijken wat daar van terecht komt. We vertrekken om 9 uur uit Klundert, we hebben ruim de tijd want we vliegen om 13.15 uur. De auto parkeren we bij Cheap Parking in Cruquius, we betalen hier 35 euro en worden netjes met een busje naar Schiphol gebracht. Het inchecken hadden we thuis al gedaan, dus koffers afgeven (deze zijn ruim onder het toegestane gewicht gebleven).
Bij de douane stond een mega lange rij, Isabella zag een loket waar niemand stond en we zijn daar gewoon heen gelopen, goedemorgen dame en heer,  waar gaat de reis heen? Goedemorgen meneer naar NEW YORK. De man bekeek ons aandachtig, scande onze paspoorten en wenste ons een fijne vlucht. We liepen dus gewoon snel door de douane en konden op het gemakje nog even langs de taxfree winkels, we hebben wat parfum en aftershave gekocht, wat euro’s voor dollars gewisseld en naar de gate gewandeld. Daar waren we rond 12.30 en waren vrijwel gelijk aan de beurt, of waren we aan de late kant? De beveiliging was best wel streng, ook hier werden de paspoorten weer gescand. We moesten wachten bij een tafeltje en hier werden vragen gesteld, wat gaat u doen, heeft u zelf uw koffer ingepakt, heeft u spullen van andere mensen meegekregen etc etc. Alles hadden we goed geantwoord, we mochten door naar de volgende ronde. Daar aangekomen moest alles op de loopband en werden we gescand, in een sluis handen omhoog en daarna nog een keer handmatig. Erg streng, maar ook hier kwamen we goed doorheen en kregen we als prijs een vliegtuig, het bleek dat meer mensen deze prijs hadden gewonnen want het vliegtuig zat vol. Helaas zaten we niet bij het raam, zoals op de tickets stond, want er was een fout in de computer geweest wat resulteerde in 2 stoelen in het middenpad. Ach dat was niet slecht, maar hier hadden we niet op gerekend. We kregen een kussentje en een deken, welke we op de vlucht gebruikt hebben. Om kwart over 1 gingen we de lucht in en waren we onderweg. Het was erg fijn in het vliegtuig, we zijn echt verwend, kregen volop drinken, en een overheerlijke maaltijd,  Isabella pasta en ik kipfilet. Daarna werden we met rust gelaten, we konden film kijken maar wij hebben gekozen om maar een beetje te slapen, want in America is het 6 uur vroeger, we vlogen dus voor ons gevoel ” back in time “.
Nadat we wakker waren kregen we weer wat te drinken en later nog wat te eten, echt perfect allemaal. Op de iPad had ik nog de afsluitceremonie van de olympische spelen in Londen staan en die hebben we samen maar bekeken. Om 21.00 Nederlandse tijd landen we op Newark, dat ging echt fantastisch, we werden er op geattendeerd onze horloges aan te passen, want het was 15.00 uur. Nadat we uit het vliegtuig waren moesten we naar de douane en migratie toe, wat eerder al bleek dat we niet de enigste prijswinnaars waren kwam nu wel erg duidelijk aan het licht. We moesten wachten, wachten, wachten….
Er waren ook nog vluchten uit andere landen gekomen, het was een wir war van talen in de lange rij. We moesten 7 lange rijen door, die wel 250 meter lang waren, net of je in een pretpark staat te wachten. Toen we eindelijk na bijna 2 uur aan de beurt waren ging het snel. Goedemiddag welkom in New York, wat komt u doen, wij vakantie. Die man kon om ons antwoord lachen, we zijn natuurlijk heel vrolijk, want we zijn er. Even alle vingers en duimen scannen, een foto en een stempel. Welkom in America!!
Nadat we de koffers opgehaald hadden hebben we de chauffeur gebeld welke ons naar ons hotel zal brengen. Dit was helaas een Chinees welke heel gebrekkig de taal sprak, we begrepen dat het verkeer een ramp was en het een infarct met auto’s was. Nou dat hebben we geweten, hij zocht wel naar andere routes, voor ons niet verkeerd want we kregen een ander beeld van de stad dan het toeristische gedeelte, het echt New York zeg maar. Om 19.45, na dik 2,5 uur in de auto waren we dan eindelijk bij ons hotel Amsterdam Court.
We checkten snel in en de koffers werden naar onze kamer gebracht, de kamer viel een beetje tegen, want er stond een groot bed en dat was het eigenlijk wel. Nadat we in de kamer waren hebben we de koffers uitgepakt, nou ja het beetje dat er inzat, verdacht weinig zeg maar. De kamer is erg klein, maar voldoende want we zullen er niet veel zijn. Nadat we ons opgefrist hadden zijn we naar buiten gegaan het werd al donkerder buiten en we werden overweldigt door de reclame verlichting. Eigenlijk waren we er gewoon stil van, hebben echt stil gestaan een het in ons opgenomen, prachtig, dit beloofd wat voor de komende dagen. We hadden dorst en ook wel een beetje honger en kwamen Hard Rock café New York tegen en zijn daar maar eens naar binnen gegaan, wat een mooie tent. We gingen vragen hoe het gaat met eten en het kon wel 45 minuten duren, oei, komt er een leuke serveerster aan lopen en die zegt o, jullie zijn met 2, ik heb een leuk tafeltje. Nou ze had volkomen gelijk, wij geluk en werkelijk waar een geweldig plekje. We keken uit over heel de zaal en werden vriendelijk bedient door haar. We namen een biertje en een icethee en bestelde wat te eten. Ik bestelde een biefstuk en Isabella bestelde een hamburger, toen het geserveerd werd vielen onze ogen bijna op ons bord, we snappen nou waarom Amerikanen zo dik zijn, ongelofelijk, wij konden het in ieder geval niet op. We kregen ook de wifi code en konden zo even Appen en foto’s op Facebook zetten. Na een uurtje zijn we weer vertrokken, de vriendelijk serveerster daar gelaten en 60 dollar armer, maar het was het waard. Buiten was het een en al verbazing, we keken onze ogen uit, dansende auto’s, bodybuilders, straat theater, politie, etc. Er zat ook een jongen met spuitbussen verf schilderijen te maken, prachtig om te zien en Isabella heeft gevraagd of hij er 1 voor haar kon maken, voor 20 dollar kom hij dat en hij heeft speciaal voor haar een schilderij gemaakt in de kleuren die zij mooi vind, ik heb het gefilmd en is ongelofelijk hoe dat hij dat deed. Daarna zijn we op het gemakje terug gewandeld naar het hotel, hebben een fles water gekocht en naar onze kamer gegaan. Om 23.00 uur ging bij ons beide het lampje uit en zijn nagenietend van deze dag in slaap gevallen.

Zaterdag 18 mei 2013
Na een goede nachtrust waren we toch vroeg wakker vandaag, dit zal wel met het tijdsverschil te maken hebben, maar dat geeft helemaal niet, in tegendeel.
Om 08.30 zijn we gedoucht en wel maar op zoek gegaan naar een ontbijt, we doen dit bewust niet in het hotel, want we willen genieten en gaan dus op zoek naar een ontbijt, geen probleem blijkt, Appelbees zit op de hoek en een stukje verder StarBucks, daar StarBucks op Times Square zit leek dit ons een goede start van de dag. Wat is er nou nog mooier dan te ontbijten in de buitenlucht en dan nog op zo’n lokatie, helemaal geweldig.
Na het ontbijt zijn we opzoek gegaan naar het ticketpunt voor onze bus stop, we hebben in Nederland al kaartjes gekocht voor de rode hop on-hop off bussen. Aangekomen in het ticketcentrum kregen we een aanbieding om voor 20 dollar p.p een VIP pas te kopen en de kans om ook met de blauwe, de gele en de roze bus mee te gaan, we kunnen nu onbeperkt in alle bussen stappen en gaan en staan waar we willen. We hebben een speciale VIP pas gekregen wat ook nog eens voorrang bied op het instappen van de bussen.
De eerste bus waar we instapte ging naar downtown en we hadden een top plekje in de bus, helemaal achterin, deze plek geeft een mooi uitzicht en is perfect om foto’s te maken, even onze nek omdraaien en achter ons kijken. Soms reden er alleen maar gele taxi’s achter ons, geweldig om te zien, dit is wat we kennen van de tv. We reden kriskras door de stad, keken onze ogen uit en zijn na een 45 minuten uit gestapt in Soho. Daar zijn we een beetje rond gaan lopen, hebben een lekkere mango gekocht op straat en hebben die al lopend opgegeten. We kwamen een grote Victoria Secret winkel tegen en daar wilde Isabella graag kijken, ik moet toegeven dat het een geweldige winkel is erg netjes en vriendelijk personeel. Isabella wilde graag een bikini, nou dat viel nog niet mee, wat een keuze zeg. Haar keuze viel op een mooie, met glitter en glamour boven stukje. Een vriendelijk meisje hielp haar met de juiste maat, werd keurig opgemeten en het paste perfect. Een broekje was helaas niet aanwezig wat Isabella niet erg vond, mmm verdacht. Tijdens het afrekenen kregen we nog een mooi badlaken kado, helemaal in de stijl van onze diva. Toen we weer buiten kwamen stond er langs de kant van de weg een wafelkraam, gewoon een bus met een complete bakkerij erin, daar het Belgiese wafels waren spraak ik de man aan op zijn Nederlands, Isabella zei: Natuurlijk, die man praat Nederlands, je bent in America hoor. Nou die man sprak dus inderdaad Nederlands, of beter Vlaams, wat een leuk gesprekje opleverde. Hij was een paar jaar geleden hierheen gekomen en had een gat in de markt gevonden, leuk. De wafels smaakte heerlijk en we zijn onze weg vervolgd, hebben nog wat winkels bezocht, wat kleding gekocht bij Tommy Hillfiger, wat rond gedwaald, een bakje koffie bij de StarBucks gedaan en toen, toen ging het regenen. Dit hadden wij niet besteld en gooide een klein beetje onze wandeling in Soho in de war. We zijn maar weer in een bus gestapt en zijn onderin gaan zitten, lekker droog en zo konden we toch veel zien. Hoe lager we kwamen in de stad werd het steeds meer een zooitje langs de kant, veel bouw verkeer. Hier had de orkaan Sandy haar sporen nagelaten en was men bezig met het weer opbouwen van de stad. De regen stopte en wij zijn naar boven gegaan, wel een poncho aan want het was nog niet helemaal droog. We zijn zo nog een half uurtje door de stad gereden en zijn bij RockenFeller building uitgestapt. Hier zit ook de grote televisie zender NBC, welke gewoon een eigen winkel heeft met allerlei prullaria, zie je t al voor je, een winkel van RTL waar alles te koop is wat je op tv ziet, heel apart. We kwamen 2 mokken tegen met onze namen erop, hebben daar maar een foto van gemaakt, want 12 dollar voor een mok is wel veel geld. Buiten aangekomen was het weer helemaal droog, hier is ook het bekende pleintje waar de ijsbaan in de winter altijd is met een mega kerstboom. Gezien de tijd van het jaar was dat er nu dus niet, maar was er een zomer terras. We zijn op het gemakje terug gelopen naar ons hotel, we hadden wat tassen en waren best wel een beetje moe van het vele lopen. We hebben even een half uurtje gerust op bed en zijn toen weer de stad ingegaan, we hadden natuurlijk een bezoek aan de Empire State building op de lijst staan en ik wilde dat graag doen bij het vallen van de avond. Na een wandeling van een half uurtje, weer genietend van alles om ons heen waren we er. We konden zo doorlopen want we hadden in Nederland al tickets gekocht. We moesten door een strenge beveiliging, wat ons deed denken aan Schiphol, begrijpelijk natuurlijk, maar wel apart. Met de lift werden we naar de 80e verdieping gebracht, moesten daar even wachten en met de volgende lift naar de 86e verdieping. We waren er op het observatiedeck. Ik kan daar veel over zeggen, maar we hebben daar bijna een uur rondgelopen, we waren perfect op tijd, de dag ging over in de avond, het werd donkerder en de lichtjes gaven een prachtig uitzicht, een blijvende herrinering,  foto’s zullen ons nog vaak aan dit moment terug doen denken. Nadat we weer beneden waren was het donker. Zijn weer op het gemakje terug gelopen en kwamen de mega grote store van Victoria Secret tegen, aha, het kwartje viel bij mij. Tjonge wat een zaak, 3 verdiepingen groot en weer het zelfde vriendelijk personeel, hello, welcome, how are you doing. Isabella vond haar zwembroekje en haar bikini is compleet. We hebben ook nog een leuk kadootje voor Dootje gekocht en zijn om half 10 de winkel uitgelopen, bij Macy’s even op het plein gaan zitten en hebben nog even naar het Empire State building gekeken, de top was helemaal blauw verlicht, heel mooi. Hier nog even wifi gebruikt en wat appjes beantwoord (het was in Nederland half vier in de nacht) hebben gezien dat Denenmarken het Songfestival gewonnen had en Anouk negende is geworden. we hebben nog wat foto’s op FB gezet en zijn terug naar ons hotel gelopen, op Times Square was het mega en mega druk, ongelofelijk we gaven onze ogen de kost, wat een pracht allemaal. Na nog wat gedronken te hebben in de Ierse pub naast ons hotel vielen we om 12 uur vermoeid in slaap, wat een dag.

 

Zondag 19 mei 2013
We hebben vandaag uitgeslapen. Het was half 9 toen we wakker werden, Isabella is een beetje verkouden aan het worden en heeft een zere keel. Hopelijk zet het niet door, maar dat zien we de komende dagen wel, het drukt de pret in ieder geval niet. Toen we buiten kwamen regende het, gezien iedereen met paraplu’s liep beloofde het niet veel goeds, wij waren van plan een ontbijtje te kopen en dit op te gaan eten in Central Parc, wat hier maar een paar blocks vandaan zit, maar we moesten ons plan omgooien. We zijn begonnen met een ontbijt bij Applebees, een hele leuke zaak, vlot en weer vriendelijk personeel. Isabella had lekker pancakes en ik het zelfde, maar met gebakken ei en spek erbij, de gebakken aardappels waren een leuke opvulling op het bord, maar die heb ik maar links laten liggen.
Na het ontbijt, het was al 11 uur ondertussen, zijn we langs het Miskoff theater gelopen om te kijken vanaf hoe laat we de kaartjes op konden halen voor The Lion King, vanaf 14.00 uur, een mooie tijd, we hadden nog even tijd om wat te lopen. De regen viel nog steeds met bakken naar beneden en we zijn maar naar Macy’s gewandeld, wat een zaak zeg, een heel block groot en wel 8 verdiepingen. Als we hier niks konden vinden, vinden we het nooit. Nou met Isabella erbij was het geen probleem, die vind altijd wel wat. Na de eerste verdieping op het gemakje bekeken te hebben zijn we naar de 2e gegaan, en ja hoor, het schoenen paradijs op aarde. Ik ben maar op een bankje gaan zitten en heb Isabella maar een rondje laten lopen. Na 10 minuten kwam ze terug, bingo ze had wat gevonden. Ik moet eerlijk toegeven, het was een mooi paar schoenen van Michael Kross ( wie kent hem niet ) en de prijs viel nog mee, aan de kassa ging daar ook nog eens 25% vanaf, dus eigenlijk een koopje. We zijn daarna wat andere verdiepingen afgegaan opzoek naar een mooi shirt voor Michael, op de vierde vonden we een mooie Polo van Ralph Lauren, we vonden dit beide gelijk mooi en hebben t maar gekocht. We kregen een Macy’s pas, welke recht gaf op 10% korting, het kon niet op (als inwoner van een land buiten de US heb je daar recht op).
We zijn daarna naar het theater gelopen en hebben de kaartjes opgehaald, nog even naar het hotel gelopen, ons opgefrist en om half 3 naar het theater terug gegaan. We waren snel binnen, hadden goede plekjes en om 3 uur begon hij dan eindelijk THE LION KING, we hebben er lang naar uitgekeken, maar hij was het waard, om half 6 liepen wij het theater weer uit, we hebben genoten, prachtig. Het regende nog steeds, dus maar weer even naar het hotel terug gelopen en even ontspannen op bed gelegen. We zijn rond 7 uur weer de stad in gelopen, even wat gewinkeld bij “Fore Ever 21” een leuke winkel met leuke kleren en even zo leuke prijsjes. Daarna zijn we opzoek gegaan naar een hapje eten, we kwamen terecht in een visrestaurant “Red Lobster”, dat het een goed restaurant was bleek wel aan de wachtrij, we moesten 20 minuten wachten. Eenmaal aan de beurt hebben we lekkere scampi’s en kreeft besteld, de borden waren groot, de porties ook groot. We waren even vergeten dat we in de USA waren, we konden alles niet op, maar het smaakte verrukkelijk. We kregen waar voor ons geld, een topzaak. Daarna nog een rondje gelopen en terug naar het hotel, de regen was gestopt en hopelijk blijft dat zo. Morgen om 7 uur de wekker zetten, want we gaan om 09.00 vliegen met een Helicopter. We hebben er veel zin in en vallen wederom, vermoeid maar erg voldaan in slaap.

Maandag 20 mei 2013
Vroeg, om 7 uur liep de wekker af want vandaag gaan we een Helicopter vlucht maken. Na een lekkere douche en de rugzak volgepakt gingen we op weg, oei na de regen van gisteren was het nu mistig. Dit beloofd niet veel goeds, maar het was droog en dat is een stuk beter dan heel de dag regen. We zijn naar Au Pain gelopen en hebben daar ons ontbijt gekocht, Isabella heeft daarna haar hand opgestoken op straat en hup, daar stopte gelijk een taxi. Een 20 minuten later stonden we bij het Heliplatform, het was nog steeds mistig, maar de mensen daar zeiden, kom rond 11.00/12.00 maar terug, dan is het helder. We zijn daarna maar richting de stad gelopen, we waren op het financiële district, dus erg druk met mensen die naar hun werk gingen. Wij hebben een plekje gezocht en hebben ons ontbijt opgegeten, ondertussen kijkende naar de stroom mensen. Toen we het op hadden zijn we ook maar eens de buurt gaan verkennen, we kwamen de stier tegen en aangezien het niet druk met toeristen was hebben we de tijd gehad om foto’s te maken. Daarna een StarBucks gevonden en weer even appen en FB bijgewerkt, leuk die reacties van iedereen op onze foto’s. Het weer klaarde rond half 10 behoorlijk op en we liepen langs het 9/11 memorial en zijn daar maar naar binnen gegaan. Na een vrijwillige (verplichte) donatie mochten we door een strenge veiligheidscheck het terrein op. Het klinkt gek, maar daar aangekomen voelde je gewoon een soort kilte hangen, de beelden van 11 september 2001 kwamen onbewust langs. 2 prachtige monumenten met alle 2983 namen van de slachtoffers staan langs deze monumenten in de rand. Ondanks alles word er natuurlijk nog hard gebouwd aan de nieuwe 7 torens van het World Trade Centrum, de eerste One World Freedom Tower is naar verwachting eind 2013 klaar. Nou het ziet er prachtig uit, we gaan dit zeker nog eens bekijken als alles klaar is. Na een dik uur hebben we het terrein verlaten en zijn we langs de shop gelopen en hebben een boek gekocht, hiermee steunen we de wederopbouw en de slachtoffers. Daar de lucht helemaal open getrokken was zijn we naar het Helicopterplatform terug gelopen, het was een behoorlijke drukte. Na weer een veiligheidscheck mochten we nog een half uurtje wachten en toen was het zover. We zijn om half 1 in de Helicopter gestapt en zijn gaan vliegen, indrukwekkend, prachtig, Amazing. We zagen Ellis Island, State of Liberty, De stad etc etc, alles wat we van foto’s konden zagen wij nu echt, nogmaals geweldig. Na een kwartiertje waren we weer terug, hebben nog een leuke foto gekocht en hebben daarna even een rustig plekje gezocht, dit moesten we even verwerken. Daarna zijn we terug gelopen naar de stad, we wilden met de bus terug naar ons hotel om de tas en de fotocamera terug te brengen, onderweg naar de busstop kwamen we 21 Century tegen, een soort V & D zeg maar, we hadden hier veel over gehoord en gelezen. Wat viel dat tegen zeg, 1 grote zooi en alles door elkaar, nee dit was niet ons ding, we zijn hier maar snel weer weg gegaan en hebben de bus gepakt. We hadden geluk, konden er gelijk in en hebben lekker een 45 minuten genoten van het uitzicht door en van de stad.  Nadat we onze spullen afgezet hadden in ons  hotel zijn we maar eens gaan shoppen op Times Square en daarna Macy’s, wat heb ik toch een geluk met een Persenal Assistent, die helpt mij wel van de dollars af. Eerlijk is eerlijk we hebben leuke spullen gekocht, kadootjes voor diversen mensen, en een lekker luchtje voor ons zelf. Daarna wilden we terug naar Times Square en Isabella vond het een leuk idee om dat met een fietstaxi te doen, heerlijk we genoten hier echt van, halverwege hebben we het plan omgegooid en hebben we ons naar Rockernfeller building laten brengen, de man vond het prima 15 minuten later en 36 dollar armer stonden we er. We hebben hier lekker rondgelopen, de toerist uitgehangen (deden we toch al niet) en na diversen winkels bezocht te hebben zijn we op Times Square wat gaan eten. Na het eten nog even wat winkeltjes bekennen en rond 23.00 uur helemaal verrot naar onze kamer gegaan. Weer een dag die we opoes in moeten laten werken. Het word ons laatste nachtje slapen in het hotel, morgen om 12 uur moeten we uit de kamer, maar voor die tijd gaan we lekker ontbijten in Central Parc.