Stadsbrouwerij 013

Wij zijn met onze vriendengroep naar de bierproeverij van de nieuwe Stadsbrouwerij 013 in de Piushaven geweest

Het was er eigenlijk perfect weer voor, het regende en het was de koudste 23 september ooit. Nadat we welkom waren geheten zijn we met een echte biersommulier aan het werk gegaan.

Een biersommelier is iemand die zich gespecialiseerd heeft in bier en bier-spijscombinaties. De voornaamste taken van een biersommelier zijn het geven van gedetailleerde informatie over bier, bierstijlen en het smaakprofiel ervan. De sommelier geeft ook biersuggesties bij een bepaald gerecht of gang en de uitleg over de bierkaart. Denk daarnaast aan het geven van workshops en proeverijen of het adviseren in een slijterij. Een bierspecialist van hoog niveau dus met veel passie voor bier!

Al snel hadden we in de gaten dat dit een gezellige interactieve middag zou worden en met het eerste biertje op tafel was de sfeer gezet.

De volgende bieren hebben we geproeft

‘N Steekje los
I.P.A. // 3,5%

Te gekke, laag alcoholische dorstlesser met een aangename zachte bitterheid vol met exotische avonturen.  Licht moutig en subtiel gedryhopped met hard to get hops.

Witte koning
Wit // 5,5%

Witbier met een twist, licht zoetig met kruidige toetsen. Dorstlessend vanwege een medium light body en een wat bittere royal “bite”.

Op den ophef
Dubbel // 7%

Een uitnodigende roodbruine dubbel met een stabiele mousse schuimkraag. Mooi zacht en rond, door gebruik van verschillende moutsoorten. De nadruk ligt op de moutigheid en niet zozeer op de bitterheid.

Tilburgse Heer
Tripel // 8%

Klassieke fruitige licht moutige tripel met een bittere nasmaak. Wordt afgetopt met een mooie stevige witte schuimkraag. Geïnspireerd op onze zuiderburen.

Mooi de klos
Russian Imperial Stout // 10,5%

Heavy stuff, krachtig en vol van smaak. Heeft een stevige ruggengraat met toetsen van koffie en chocolade.
Intens met een warme zachte geroosterde afdronk.

Tijdens de proeverij hebben we allerlei hapjes geproeft om de smaken tot zijn recht te laten komen, tevens hebben we een rondleiding in de brouwerij gehad. Er werd helaas nog geen bier gebrouwen, het eerste bier zou eind september klaar zijn.
Wij hebben genoten van een leuke gezellige middag.

Meer informatie vind je op de website van Stadsbrouwerij 013

Comments

  1. Ann en Hans Beantwoorden

    Héé genieters…klinkt heel gezellig hoor !!

    • Ed Beantwoorden

      Het was een hele gezellige en leer volle middag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.