Metro Washington

Ontdek alles wat u moet weten om met DC’s Metrorail-systeem van wereldklasse te rijden, een Metro-kaart te krijgen, de openingstijden, rittarieven en meer te bekijken.

Update: Nadat de treinstellen uit de 7000-serie buiten dienst zijn gesteld voor verdere inspectie, ondervindt Metrorail momenteel verminderde serviceniveaus tot ten minste 31 december 2021. Treinen zullen elke 15-20 minuten een basisdienst rijden op de rode lijn en elke 30- 40 minuten op alle andere lijnen. Lees meer .

De metro van Washington, DC is een van de drukste openbaarvervoersystemen van het land. Het uitgebreide netwerk van tunnels en bovengrondse sporen verbindt alle vier de kwadranten van DC met de buitenwijken van Virginia en Maryland. Het systeem wordt intensief gebruikt door lokale forensen en het is een populaire, handige en betaalbare manier voor bezoekers van DC om zich door de regio te verplaatsen.

Vind informatie over het Washington, DC Metro-systeem:

Controleer de nieuwste veiligheids- en herstelinformatie van Metro  en download de aanraakvrije SmartTrip-app voor iPhone en Apple Watch .

DC Metro-kaart

Een Metrorail-systeemkaart helpt u tijdens uw reis door de hoofdstad van het land te navigeren. Klik op de metrokaart van Washington, DC hieronder om een ​​grotere versie te bekijken.

Hoe werkt de Washington, DC Metro? Hoe plan ik mijn reis? 

De metro bestaat uit zes kleurgecodeerde lijnen: rood, blauw, oranje, geel, groen en zilver. De lijnen zijn met elkaar verbonden via overstapstations en veel metrohaltes zijn bereikbaar met meer dan één kleur. Elke treinwagon heeft een elektronisch bord aan de buitenkant dat de kleur en de richting van de trein aangeeft. De richting wordt aangegeven door het eindstation van die lijn.

Populaire metrohaltes voor bezienswaardigheden zijn de Smithsonian (oranje, zilveren en blauwe lijnen), Woodley Park-Zoo/Adams Morgan (rode lijn) en Gallery Place-Chinatown (rode, groene en gele lijnen). U kunt uw reis plannen en de beste route vinden met behulp van Metro’s Reisplanner .

Bezorgd over internetconnectiviteit tijdens het reizen met de metro? Momenteel hebben de meeste metrostations gratis wifi .

Hoeveel zijn Metro-tarieven en hoe gebruik je SmarTrip?

Metrotarieven worden berekend op basis van het aantal haltes dat u reist en variëren tijdens piek- en daluren. Tijdens piekuren variëren de meeste tarieven van $ 2,25 tot $ 6 per rit. Tijdens de daluren variëren de tarieven doorgaans van $ 1,85 tot $ 3,85. 

Metro-rijders moeten betalen via  SmarTrip-kaart  of de  SmarTrip-app op  iPhone en Apple Watch . SmarTrip-kaarten zijn plastic, oplaadbare tariefkaarten die contant of met krediet kunnen worden gekocht bij elk metrostation of vooraf op  wmata.com . U kunt uw tarief tussen twee haltes berekenen met Metro’s  Reisplanner .

De SmarTrip-app kan overal worden gebruikt waar de SmarTrip-kaart wordt geaccepteerd, inclusief trein-, bus- en metroparkeerplaatsen. Metro is het eerste spoorwegsysteem in de VS dat bij elke halte een full-service, aanraakvrije betalingsoptie biedt. Zie hieronder voor meer informatie over het gebruik van SmarTrip in uw Apple Wallet .

Wat zijn de openingstijden van de metro en wanneer sluit deze?

DC Metro-treinen rijden van maandag t/m vrijdag van 05.00 uur tot 12.00 uur; zaterdag, 7u tot 12u; Zondag, 8u tot 12u

Metro-etiquette

De Washington, DC Metro bedient dagelijks duizenden forenzen en bezoekers. Omdat het treinsysteem zo intensief wordt gebruikt door drukke lokale pendelaars, zijn er een aantal onuitgesproken regels waar bezoekers op moeten letten. Als het mogelijk is, wil je misschien buiten de piekuren rijden, wanneer het treinsysteem veel minder hectisch is.

  • Als u de roltrap oprijdt, gaat u rechts van u staan, loopt u naar links. In een tweetal staan ​​dat de linkerkant blokkeert, wordt sterk (en vaak luid) ontmoedigd door je mede-Metro-rijders.
  • Wanneer u wacht om in een trein te stappen, laat u de passagiers eerst de trein verlaten voordat ze proberen in te stappen. Als het erg druk is in de trein en je staat in een deuropening, stap dan net buiten de treindeur om je medepassagiers de ruimte te geven om uit te stappen.
  • Nog een belangrijke opmerking als de trein vol is: ga naar het midden van de auto zodat anderen kunnen instappen. U heeft tijd om uit te stappen wanneer u bij uw halte aankomt.
  • Tijdens de spits komen er vaak treinen aan. Probeer niet in een te volle trein te stappen. De automatische deuren zijn erg gevoelig en als ze niet kunnen sluiten, kan de treinbestuurder de hele trein ontladen omdat een deur niet meer werkt.
  • Elke auto heeft meestal meerdere zitplaatsen voor gehandicapte rijders. Gebruik deze stoelen niet als er een rijder is die moet gaan zitten.
  • Zorg ervoor dat u uw SmarTrip-kaart bij de hand hebt en klaar om te vegen wanneer u door de poort gaat. Rijders gaan snel door en het vasthouden van de lijn wordt ontmoedigd.

Hoewel de metro een erg drukke plaats kan zijn, zijn de meeste van je mederijders vriendelijk en zullen ze je in de goede richting wijzen. Op elk station is ook een stationsmanager aanwezig. Aarzel niet om vragen te stellen over het navigeren door de metro!

bron: washington.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.